De UTC,
een baanbrekende chronograaf

Een klassieke chronograaf De UTC

Horloges zijn in, chronografen zijn hot. In die laatste categorie is echter nooit een wezenlijke innovatie waar te nemen in de lay out. En wat we zien is dus één grote variatie op het thema dat 120 jaar geleden is bedacht. Daar brengt de UTC-chronograaf nu verandering in. Is een traditionele chronograaf een horloge met ingebouwde stopwatch, de revolutionaire UTC is een stopwatch met ingebouwd horloge. De uitvinder heeft het beginsel omgedraaid en dat biedt een aantal in het oog springende voordelen: een sterk verbeterde afleesbaarheid van de stoptijd. En voor chronografen een verbeterde afleesbaarheid van de gewone tijd. Dat zit ‘m in de dubbelfunctie van de centrale secondewijzer.

Stoptijd

Door omkering van de functielagen is de permanente tijd ondergeschikt aan de chronotijd. Deze beschikt nu over de volledige omvang van de grote wijzerplaat. Daardoor is de stoptijd op elk gewenst moment snel, gemakkelijk en nauwkeurig af te lezen. Op de video is het sample te zien. In die voorlopige behuizing bevindt zich het door Soprod ontwikkelde high-end kaliber.

Voor wie is de UTC bedoeld?

Deze chronograaf is in de eerste plaats bedoeld voor de liefhebbers. Hun aantal loopt wereldwijd in de miljoenen. Door gebruik te maken van de sociale media maken we deze liefhebbers attent op de UTC. De verkoop vindt plaats via internet en dat is een wereld waarin de wet van de grote getallen geldt.

Samenwerking

UTC Watches BV werkt nauw samen met Drs. R. Pennartz, een professional uit de wereld van de luxury lifestyle.